DISCLAIMER

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca/pengunjung yang mengalami masalah kesihatan dinasihatkan untuk mendapat nasihat dari doktor atau pakar kesihatan.


Order Form/Borang Pesanan

Name:
Email Address:
Order Description
Delivery Address
Contact No.
Mode of Payment (pls choose one)
Query/Opinion

Get your own free form like this one.

19 September 2014

KESAN SAMPINGAN VITAMIN SHAKLEE

 "Makan supplement boleh jadi gemuk"
"Baby akan besar kalau makan supplement masa mengandung"
"Tak boleh selalu sangat makan supplement ni..nanti rosak buah pinggang"



Pernyataan di atas adalah antara sebab kebanyakan orang takut untuk mengambil supplement. Alasan ini jugalah yang menjadikan mereka tidak konsisten bila consume vitamin dan wujud golongan anti-supplement. Hmm..bukanlah salah mereka apabila maklumat yang mencukupi tidak diperolehi mereka. Setiap orang berhak mempunyai pendapat dan pilihan sendiri.


Vitamin boleh memberi kesan sampingan jika :-

1. Pengambilan vitamin melebihi dos yang disyorkan. Vitamin larut lemak umpamanya jika diambil berlebihan akan berkumpul dalam aliran darah dan boleh menyebabkan keracunan bila mencapai paras kepekatan yang tinggi. Vitamin C pula jika diambil lebih 2000mg sehari boleh menyebabkan cirit-birit.

2. Pengambilan yang banyak (kalsium) dalam satu masa juga boleh membebankan fungsi buah pinggang. Samada kerosakan pada buah pinggang ataupun batu karang. Seeloknya jangan lebih 600mg dalam 1 masa. Kerana itu Ostematrix Shaklee sebiji 250mg.

3. Kurang minum air, ini adalah kerana air diperlukan untuk penyerapan secara optimum. Jika anda makan vitamin C tetapi kurang air, maka ia ditandai dengan batuk. Vitamin larut air memerlukan air yang mencukupi untuk larut. Minum 200ml / segelas kecil setiap sejam.

4. Salah faham. Contohnya selepas pengambilan vitamin B-Complex, air urin akan berwarna lebih pekat. Itu normal dan bukan kesan sampingan.Perubahan warna urin  bergantung kepada jenis Vitamin B yang anda ambil, tak kiralah apa2 brand sekalipun, termasuklah Shaklee. Vitamin seperti Vitamin B1 (thiamine), Vitamin B3 (niacin) dan juga Vitamin B6 (Pyridoxine) dikenali sebagai berwarna putih dalam bentuk semula jadi mereka. Oleh itu, tiada perubahan ketara dalam warna urin anda. Tapi, Vitamin B2 (Riboflavin) adalah berwarna jingga dan oleh itu, ia juga mungkin menjadikan urin anda berwarna jingga / kuning terang. 

5. Pengambilan vitamin sintetik (dalam botol ada silica gel) untuk jangka panjang dibuktikan melalui penyeledikan memberi lebih kesan buruk kepada buah pinggang berbanding kebaikan. Shaklee 100% semulajadi! Kerana itu anda tidak berjumpa silica gel dalam botol Shaklee sepertimana dalam beras, tepung, biskut.

6. Faktor lain antaranya mencampur terlalu banyak produk dalam 1 masa atau menggunakan produk yang tidak selamat diguna bersama. Seeloknya gunakanlah sesuatu produk itu mengikut konsultasi pengedar dan dalam kes penjagaan kesihatan, banyak bukan bererti bagus. Sebaliknya produk yang berkesanlah yang bagus.

7. Pengguna mempunyai alahan atau penyakit seperti lupus yang tidak boleh menerima sesetengah produk. Maka adalah penting anda mengenali tubuh anda dan memaklumkan pengedar apa yang anda alah. Contoh macam pelanggan saya awal2 dah bagitau dia alah minyak ikan. So tidak lah saya suggest dia ambil Omega Guard walaupun banyak manfaat.

8. Cara guna tidak betul kerana tidak mendapat guide yang betul. Sama ada beli dari premis tanpa khidmat nasihat percuma berterusan atau beli dari ahli yang menggunakannya untuk diri sendiri tanpa study mengenai produk. Sebagai contoh vitamin C perlu diambil pada waktu pagi jika kulit jenis berminyak, jika diambil waktu malam kemungkinan tumbuh jerawat. Boleh jadi ingin hilangkan jerawat, tetapi dicadangkan penjual ambil vitamin C berbanding vitamin E, walhal vitamin E lah yang terpenting jika ingin hilangkan jerawat.

MAKA DENGAN ITU...NAK DAPATKAN KESIHATAN OPTIMUM.. PERKARA DI ATAS SEWAJARNYA DIELAKKAN! 

Anda harus mendapatkan konsultasi dari pengedar dengan sebaiknya sebelum membeli. Itu yang terbaik. Anda boleh dapatkan khidmat nasihat dari saya bila-bila masa yang anda suka jika menjadi pelanggan saya. Tugas saya adalah study study dan study mengenai produk yang saya jual. Jika entri ini tidak membantu, anda mungkin maksudkan HEALING CRISIS  selepas pengambilan makanan tambahan.

Kalau kita sebut ttg supplement SHAKLEE ni..mesti terfikir betul ke boleh beri KESAN SAMPINGAN..?
Jawapannya YA! Tepat sekali.

KESAN UTAMA setelah mengambil vitamin Shaklee ini ialah :
  1. Badan rasa lebih bertenaga kecuali mereka yang kurang air maka badan akan menjadi semakin letih kerana kepekatan nutrisi yang tinggi dalam tubuh.
  2. Perasaan yang gembira dan mood yang lebih stabil kerana aliran darah lancar.
  3. Falsafah Shaklee adalah membina kesihatan berbanding merawat. Sama konsep seperti mencegah lebih baik dari mengubati. Pengguna akan sedar dirinya akan kurang jatuh sakit berbanding sebelum menggunakan Shaklee
  4. Badan terasa ringan dan cergas kerana toksin dalam tubuh dapat dikeluarkan
  5. Tampak seperti bunga segar yang disirami dan dibajai dengan baik kerana supplement merupakan makanan tambahan dan ianya nutrisi, ibarat baja, ia mengegarkan tubuh pengguna
  6. Awet muda apabila digunakan untuk tempoh panjang. Dibuktikan oleh testimoni di bawah
Buktinya pada testimoni pengguna tegar Shaklee untuk tempoh lebih 20 tahun. Nampak perbezaannya?
 Mary and Her Sister are Identical Twins. Mary Anderson from Evansville, Indiana has been a regular user of the entire line of Shaklee products for over 20 years. Mary’s sister rarely uses Shaklee products preferring to use products made by other companies. Even though they were born with the same genetic code, Mary has more energy, feels better, looks younger and is healthier than her non-Shaklee twin sister. Mary has “unbounded energy” at age 69. Mary is very active with her church and does volunteer work. She is President of her local Republican Women’s Organization.

Everyone thinks this mother of 4 and grandmother of 6 teenagers is younger than 69! Mary’s husband is 77 and he uses Shaklee products, too. “No one ever guesses his age, either!”

Here is Mary and her twin sister at age 4
Here is another picture of them at age 69 (sorry about the quality).

One of them used Shaklee products…can you guess which one?


Jom tengok orang Malaysia yang guna full line produk Shaklee..apa kesan pada tubuh dia? Ini kita panggil bukti dan bukan omong kosong. Jauhi fitnah..Nauzubillah..Hanya kerana kita tak sebulu kita mereka cerita untuk menjatuhkan orang?











 Apa yang anda perlu tahu adalah produk Shaklee menjalani 80,00 ujian keberkesanan dan keselamatan diuji ke atas manusia dan bukan haiwan. Oleh yang demikian, tidak perlu ragu2 untuk mengambil supplement Shaklee kerana takutkan kesan sampingan. Mungkin kesannya lain jika anda mengambil supplement sintetik. Oleh itu ambillah supplement semulajadi Shaklee bagi mendapatkan khasiat dari sumber yang betul.

Dapatkan Shaklee dari pengedar yang sah, hubungi saya

♥Zuraida ♥
FB: Zuraida Abd Puzi  Instagram: azueshoppe
COD: Ulu Klang, Keramat AU, Ampang, Taman Maluri, Cheras, Loke Yew, Pudu, Sg Besi, Jalan Istana, KL
sms/whatsapp :012658260



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers